Kiadványok

Csak tiszta forrásból - Magyar népdalok 1.

Szalay Zoltán

Néptánc - Oktatási Segédjegyezet 1.

Könczei Csongor

Népi Játékok - Oktatási Segédjegyezet 3.

Benkő Éva, Prezsmer Boglárka

Népzene - Oktatási Segédjegyezet 2.

Szabó András

Ünnepnaptár Népszokások - Oktatási Segédjegyezet 4.

Both Zsuzsa
Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.

Csak tiszta forrásból - Magyar népdalok 1.

Szalay Zoltán

Duis diam tortor, gravida ut vehicula auctor, lobortis sit amet dui. Quisque congue justo quis libero rutrum, vitae mattis velit tincidunt. Donec aliquet ac purus eget sodales. Donec leo arcu, ornare eu lacinia a, ultricies ac tortor. Vestibulum elementum mattis leo non sagittis. Morbi consequat euismod faucibus. Proin lacinia erat luctus mauris semper porttitor. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vestibulum sed est sit amet elit scelerisque aliquet non vel urna. Donec ultrices pellentesque nunc, eu consequat elit accumsan tempor. Nulla vehicula neque lectus, ac porttitor massa fermentum ut. Nulla ultrices arcu magna, quis condimentum ante scelerisque vel. Vivamus ultrices nulla n

 

Lajtha László Alapítvány

Sepsiszentgyörgy

A Lajtha László Alapítvány 1992-ben jött létre Sepsiszentgyörgyön, független és politikamentes intézményként, fő célkitűzése pedig a hagyományos népzene- és néptáncmozgalom támogatása. Az évek során az alapítványnak, alkalomszerű programjai valamint két, éves rendszerességgel megszervezett, nagy sikerű rendezvénye által sikerült a kitűzött céloknak megfelelően működnie.

A Kommandói Cigányfolklór Tábor az évek során nemzetközi jelentőségű rendezvény lett a régióban, az utóbbi években minden alkalommal közel tíz nemzet képviselői vettek részt programjain. Az egy hetes tábor során a résztvevők a cigányság történetéről, kultúrájáról, társadalmi helyzetéről, aktuális problémáiról szóló előadásokat hallgathatnak, dalaikat és táncaikat tanulhatják meg. Programjai által élményszerű kulturális párbeszédet indít meg a világ minden tájáról érkező résztvevők között. A program várt eredménye az egymás különbözőségének megismerése és elfogadása, az egymás iránti tisztelet növelése, a népcsoportok közötti tolerancia építése, és így a békés együttélés megteremtése a népzene- és néptánc szellemében.

Az alapítvány másik kiemelkedő rendezvénye a sepsiszentgyörgyi Népzene- és Néptánctalálkozó, amely az erdélyi népi kultúra életben tartását, megőrzését és továbbadását tűzte ki célul. A rendezvény 2018-ban harmincadik jubileumi kiadásához érkezett, az ünnepi kiadásra való tekintettel a rendezvény fő programsorára a Sepsi Arénában került sor. 

Az alapítvány szakmai tevékenységéhez tartozik továbbá a sepsiszentgyörgyi táncházmozgalom támogatása valamint a tehetséggondozás, a fiatal táncos generáció nevelése, amelynek szellemében 2013-óta évente megrendezi a Székelyföldi Legényesversenyt is. Mindezek mellett pedig pályázatai révén támogatja a Háromszék Táncegyüttes működését, turnékat és új produkciók létrejöttét.

Elérhetőség

Cím: 520008 Sepsiszentgyörgy, Gábor Áron u. 14. sz., Kovászna megye, Románia

E-mail: [email protected], [email protected]

Telefonszám: +4/0727307027

Képgaléria