XIII. Erdélyi Néptánc Antológia

Tíz év után ismét Sepsiszentgyörgy adott otthont a Romániai Magyar Néptánc Egyesület egyik legfontosabb rendezvényének, az évről-évre meghirdetett Erdélyi Néptánc Antológiának. Az esemény legfőbb célkitűzése lehetőséget adni az Erdélyben működő legjobb műkedvelő néptáncegyütteseknek a bemutatkozásra.

Az idén tavasszal meghirdetett pályázatra jelentkező együttesek közül az értékelő bizottság kilenc együttest választott ki, akik kiérdemelték a sepsiszentgyörgyi gálán való részvételt: 

A bejutott együttesek FELNŐTT kategóriában (ABC sorrendben)

  • Eszterlánc Néptánccsoport -Temesvár
  • Ördögtérgye Néptáncegyüttes – Kolozsvár
  • Perkő Néptáncegyüttes – Kézdiszentlélek
  • Sirülő Néptánccsoport – Kászonaltíz
  • Szarkaláb Néptáncegyüttes – Kolozsvár
  • Terbete Néptáncegyüttes – Zilah

A bejutott együttesek GYEREK kategóriában (ABC sorrendben)

  • Apró Bekecs Néptáncegyüttes- Nyárádszereda
  • Serittő Néptáncegyüttes- Székelyudvarhely
  • Sirülők Néptáncegyüttes- Szováta

Hozzájuk csatlakozott a két házigazda, a Százlábú és a Kincskeresők Néptáncegyüttesek. Ahogy az utóbbi két évben, idén is háromnapos volt a rendezvény.

Szeptember 6-án az együttesek egy villámcsődülettel mutatkoztak be Sepsiszentgyörgy központjában, ezt követően a térség több településén tartottak fellépéseket: Négyfaluban, Kézdivásárhelyen, Kászonaltízben.

A szombati nap a gálaműsorra való felkészüléssel telt, melyet 18:00 órai kezdettel tekinthettek meg az érdeklődők a Tamási Áron színházban. Ezt követően közös táncmulatság vette kezdetét.

Vasárnap foci-bajnokságot rendeztünk, az együttesek Benedek-mezőn csapatépítő tevékenységeken vettek részt.

Köszönettel tartozunk házigazdáinknak, a zsűrinek, valamint támogatóinknak: volt, aki a szervezésben, volt, aki anyagiakban járult hozzá a találkozó létrejöttéhez. Köszönjük a média Képviselőinek, hogy Erdély-szerte népszerűsítették a rendezvényt. Nem utolsó sorban köszönjük az együttesvezetőknek, hogy fontosnak tartották részt venni az Antológián.

A rendezvény támogatói: Hagyományok Háza -Budapest , Hagyományok Háza Hálózat – Erdély , Bethlen Gábor Alap, Romániai interetnikus kapcsolatokért felelős kormányzati hivatala (Departamentul pentru Relații Interetnice).

A fotókat Toró Attila készítette. Az eseményről készült fotók megtekinthetőek a következő linken: 

https://www.sepsiszentgyorgy.info/esemenynaptar/rendezvenyek/3799-a-xiii-erdelyi-neptanc-antologia-galamusora-sepsiszentgyorgyon.html

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.