XIII. Erdélyi Néptánc Antológia

Tíz év után ismét Sepsiszentgyörgy adott otthont a Romániai Magyar Néptánc Egyesület egyik legfontosabb rendezvényének, az évről-évre meghirdetett Erdélyi Néptánc Antológiának. Az esemény legfőbb célkitűzése lehetőséget adni az Erdélyben működő legjobb műkedvelő néptáncegyütteseknek a bemutatkozásra.

Az idén tavasszal meghirdetett pályázatra jelentkező együttesek közül az értékelő bizottság kilenc együttest választott ki, akik kiérdemelték a sepsiszentgyörgyi gálán való részvételt: 

A bejutott együttesek FELNŐTT kategóriában (ABC sorrendben)

  • Eszterlánc Néptánccsoport -Temesvár
  • Ördögtérgye Néptáncegyüttes – Kolozsvár
  • Perkő Néptáncegyüttes – Kézdiszentlélek
  • Sirülő Néptánccsoport – Kászonaltíz
  • Szarkaláb Néptáncegyüttes – Kolozsvár
  • Terbete Néptáncegyüttes – Zilah

A bejutott együttesek GYEREK kategóriában (ABC sorrendben)

  • Apró Bekecs Néptáncegyüttes- Nyárádszereda
  • Serittő Néptáncegyüttes- Székelyudvarhely
  • Sirülők Néptáncegyüttes- Szováta

Hozzájuk csatlakozott a két házigazda, a Százlábú és a Kincskeresők Néptáncegyüttesek. Ahogy az utóbbi két évben, idén is háromnapos volt a rendezvény.

Szeptember 6-án az együttesek egy villámcsődülettel mutatkoztak be Sepsiszentgyörgy központjában, ezt követően a térség több településén tartottak fellépéseket: Négyfaluban, Kézdivásárhelyen, Kászonaltízben.

A szombati nap a gálaműsorra való felkészüléssel telt, melyet 18:00 órai kezdettel tekinthettek meg az érdeklődők a Tamási Áron színházban. Ezt követően közös táncmulatság vette kezdetét.

Vasárnap foci-bajnokságot rendeztünk, az együttesek Benedek-mezőn csapatépítő tevékenységeken vettek részt.

Köszönettel tartozunk házigazdáinknak, a zsűrinek, valamint támogatóinknak: volt, aki a szervezésben, volt, aki anyagiakban járult hozzá a találkozó létrejöttéhez. Köszönjük a média Képviselőinek, hogy Erdély-szerte népszerűsítették a rendezvényt. Nem utolsó sorban köszönjük az együttesvezetőknek, hogy fontosnak tartották részt venni az Antológián.

A rendezvény támogatói: Hagyományok Háza -Budapest , Hagyományok Háza Hálózat – Erdély , Bethlen Gábor Alap, Romániai interetnikus kapcsolatokért felelős kormányzati hivatala (Departamentul pentru Relații Interetnice).

A fotókat Toró Attila készítette. Az eseményről készült fotók megtekinthetőek a következő linken: 

https://www.sepsiszentgyorgy.info/esemenynaptar/rendezvenyek/3799-a-xiii-erdelyi-neptanc-antologia-galamusora-sepsiszentgyorgyon.html

Megosztás:
Facebook
Twitter
Email
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.