Forumul Ansamblurilor Neprofesioniste din Transilvania, ediția a XIII-a

Forumul Ansamblurilor Neprofesioniste, ediția a XIII-a a fost organizat la Sfântu Gheorghe în perioada 6-8 septembrie 2019. În prima zi după amiază, membrii ansamblurilor participante au dansat în cadrul unui flashmob în Piața Libertății, atrăgând atenția publicului asupra acestui eveniment. Cu scopul de a oferi încă o oportunitate a ansamblurilor să se prezinte în fața publicului și să facă cunoștință cu ansamblurile locale, pe 6 septembrie au fost organizate trei spectacole în localități apropiate: un spectacol la Plăieșii de Jos, jud. Harghita, unul la Târgu Secuiesc și al treilea la Săcele, jud. Brașov.

            Ziua de 7 septembrie a fost dedicată repetițiilor și pregătirilor pentru spectacolul de gală, care a avut loc la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe începând cu orele 18:00. Ansamblurile care au câștigat dreptul de a participa la spectacolul de gală, după preselecția făcută de juriu, au fost:

Ansambluri de copii:

 1. Apró Bekecs Néptáncegyüttes – Miercurea Nirajului
 2. Serittő Néptáncegyüttes – Odorheiu Secuiesc
 3. Sirülők Néptáncegyüttes – Sovata
 4. Kincskeresők Néptáncegyüttes – Sfântu Gheorghe

Ansambluri de tineret:

 1. Eszterlánc Néptánccsoport – Timișoara
 2. Ördögtérgye Néptáncegyüttes – Cluj Napoca
 3. Perkő Néptáncegyüttes – Sânzieni
 4. Sirülő Néptánccsoport, Kászonaltíz – Plăieșii de Jos
 5. Szarkaláb Néptáncegyüttes – Cluj Napoca
 6. Terbete Néptáncegyüttes – Zalău
 7. Százlábú Néptáncegyüttes – Sfântu Gheorghe

            Gazdele evenimentului au fost pe lângă Asociația de Dans Popular al Maghiarilor din România ansamblurile neprofesioniste: Kincskeresők Néptáncegyüttes și Százlábú Néptáncegyüttes din Sfântu Gheorghe, care au contribuit la buna derulare a programului.  După spectcolul de gală a avut loc casa dansului popular, unde erau invitați toți interesați de dans și muzică populară.

            Pe 8 septembrie au avut loc activitățile recreative, care au contribuit la o cunoaștere mai bună a membrilor ansamblurilor între ele, și la consolidarea echipelor.

           Realizarea proiectului a fost sprijinit financiar de către Departamentul pentru Relații Interetnice,  Hagyományok Háza-Budapesta și Fondul Bethlen Gábor.

Pozele sunt făcute de Toró Attila. Mai multe poze găsiți în galeria:

https://www.sepsiszentgyorgy.info/esemenynaptar/rendezvenyek/3799-a-xiii-erdelyi-neptanc-antologia-galamusora-sepsiszentgyorgyon.html

 

Share:
Facebook
Twitter
Email
Print

Evenimente

Abonați-vă la newsletter-ul nostru!

Dacă doriți să primiți mesaje legate de evenimentele și proiectele noastre, vă rugăm introduceți numele și adresa Dvs. de e-mail.  Datele Dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă informa despre evenimentele și proiectele noastre.