“Erdélyi néptánctudástár”

Az Erdélyi néptánctudástár projekt célja olyan erdélyi táncosok táncának és módszereinek rögzítése, akik valamely kistájegység szakértőivé váltak a munkásságuk során. Valamint egy digitális formátum kidolgozása, amelyen bemutatják több kistájegység táncát és tanítási metodológiáját közel egy órás táncoktatás során.

A projekt 2018. január 20-i közgyűlésen volt előterjesztve és egyhangúan elfogadva, ahol Deák Gyula-Levente, az egyesület elnöke a lebonyolítással és Könczei Árpád a szakmai vezetéssel lett megbízva. A tervezett és vállalt célok 2018. június végéig megvalósultak, ami a teljes projekt céljainak 58%-a.

A projekt teljes célkitűzése 24 kistájegység illetve falu táncának rögzítése, amelyből 14 kistájegység illetve 30 táncossal való interjú és pedagógiai felvétel lett megvalósítva 2018-ban. A  tervezett kistájegységek illetve falvak táncai: Sóvidék, Udvarhelyszék, Küküllő vidék, Nyárádselye, Mezőmadaras, Mezőpanit, Sárpatak, Jobbágytelke, Vajdaszentivány, Gyimes, Felcsík, Gyergyó, Örkő, Szászcsávás, Magyarlapád, Balázstelke, Bonchida, Válaszút, Szék, Bodonkút, Kalotaszeg, Szilágyság, Szatmár, Bihar. A felvételek rögzítését követően a Romániai Magyar Néptánc Egyesület létrehoz ennek a projektnek egy célzott web felületet, ahol publikussá teszi mindezeket.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.