“Erdélyi néptánctudástár”

Az Erdélyi néptánctudástár projekt célja olyan erdélyi táncosok táncának és módszereinek rögzítése, akik valamely kistájegység szakértőivé váltak a munkásságuk során. Valamint egy digitális formátum kidolgozása, amelyen bemutatják több kistájegység táncát és tanítási metodológiáját közel egy órás táncoktatás során.

A projekt 2018. január 20-i közgyűlésen volt előterjesztve és egyhangúan elfogadva, ahol Deák Gyula-Levente, az egyesület elnöke a lebonyolítással és Könczei Árpád a szakmai vezetéssel lett megbízva. A tervezett és vállalt célok 2018. június végéig megvalósultak, ami a teljes projekt céljainak 58%-a.

A projekt teljes célkitűzése 24 kistájegység illetve falu táncának rögzítése, amelyből 14 kistájegység illetve 30 táncossal való interjú és pedagógiai felvétel lett megvalósítva 2018-ban. A  tervezett kistájegységek illetve falvak táncai: Sóvidék, Udvarhelyszék, Küküllő vidék, Nyárádselye, Mezőmadaras, Mezőpanit, Sárpatak, Jobbágytelke, Vajdaszentivány, Gyimes, Felcsík, Gyergyó, Örkő, Szászcsávás, Magyarlapád, Balázstelke, Bonchida, Válaszút, Szék, Bodonkút, Kalotaszeg, Szilágyság, Szatmár, Bihar. A felvételek rögzítését követően a Romániai Magyar Néptánc Egyesület létrehoz ennek a projektnek egy célzott web felületet, ahol publikussá teszi mindezeket.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

  1. III. Erdélyi gyermek szólótáncverseny

    október 2 @ 15:00 - 20:00
  2. III. Maros Kamara Táncfesztivál

    október 3 @ 10:00 - október 4 @ 17:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.