Baza de date a dansurilor populare din Ardeal

Scopul acestui proiect e înregistrarea dansurilor și metodelor de predare a dansatorilor, care au devenit meșteri unei suite de dansuri populare, datorită experienței acumulate de-a lungul aniilor.

Înregistrările vor fi grupate și folosite pentru documentare, cu o durată de o oră, prin care vor fi prezentate suitele de dansuri populare din regiuni diferite și metoda predării lor.

Proiectul a fost lansat la Adunarea anuală a membrilor din 2018 de către președintele Deák Gyula-Levente. Membrii ți-au votat prin acord comun. Pentru derulșarea proiectului a fost denumit Deák Gyula-Levente, iar pentru consultanță profesională a fost ales Könczei Árpád. Până în iunie 2018 au fost atinse 58% din scopurile denumite.

Scopul final al proiectului este filmarea a 24 de dansuri din regiuni diferite, din care au fost realizate în anul 2018 14 de filmări și 30 de interviuri. Regiunile alese pentru proiect sunt:regiunea Sovata, regiunea Odorhei, zona Târnavei, zona Nirajului, zona Câmpia Transilvaniei, dansuri din zona Mureșului, dansuri din Voivodeni, dansuri din Ghimeș, dansuri din zona Ciucului, dansuri din zona Gheorgheni, dansuri din zona Örkő(jud. Covasna), din Ceuaș, din Lopadea Nouă, din Blăjeldin Bonțida, din Răscruci, din zona Sic, Vechea (jud. Cluj), din zona Călata, din zona Sălajului, din zona Satu Mare, din zona Bihor.

Înregistrările vor fi publicate pe o pagină web separat și pot fi accesate gratuit de oricine.

Share:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Evenimente

Nu există evenimente viitoare în acest moment.

Abonați-vă la newsletter-ul nostru!

Dacă doriți să primiți mesaje legate de evenimentele și proiectele noastre, vă rugăm introduceți numele și adresa Dvs. de e-mail.  Datele Dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă informa despre evenimentele și proiectele noastre.