Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója

Az Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója (EHTET) az erdélyi hivatásos táncélet legfontosabb szakmai rendezvénye, amelyet a jelenleg működő hat hivatásos táncegyüttes működtet és szervez meg évről évre más-más helyszínen: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Háromszék Táncegyüttes, Maros Művészegyüttes, Nagyvárad Táncegyüttes, Udvarhely Néptáncműhely és az újonnan, 2018-tól hivatásossá vált a Bekecs Néptáncszínház. A közönség a négy napos program során betekintést nyerhet a hat táncegyüttes művészi tevékenységébe, hiszen egyéni produkciókkal mutatkoznak be majd közösen is színpadra lépnek a Gálaműsoron.

A rendezvény egyszerre táncfesztivál és szakmai fórum. A programba illesztett szakmai kiértékelők, kerekasztalok nem csupán lehetőséget teremtenek betekinteni az együttesek tevékenységébe, hanem rálátást is biztosítanak a hazai táncművészet aktuális helyzetére, problémáira. A találkozó gazdag palettát tár a közönség elé, programjában az autentikus néptánc előadástól a kortárs balettig mutat átfogó képet a hivatásos táncegyüttesek jelenéről Erdélyben. 2009-2013 között és 2016 óta újra szervező partner a Romániai Magyar Néptánc Egyesület.

Megosztás:
Facebook
Twitter
Email
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.