Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója

Az Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója (EHTET) az erdélyi hivatásos táncélet legfontosabb szakmai rendezvénye, amelyet a jelenleg működő hat hivatásos táncegyüttes működtet és szervez meg évről évre más-más helyszínen: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Háromszék Táncegyüttes, Maros Művészegyüttes, Nagyvárad Táncegyüttes, Udvarhely Néptáncműhely és az újonnan, 2018-tól hivatásossá vált a Bekecs Néptáncszínház. A közönség a négy napos program során betekintést nyerhet a hat táncegyüttes művészi tevékenységébe, hiszen egyéni produkciókkal mutatkoznak be majd közösen is színpadra lépnek a Gálaműsoron.

A rendezvény egyszerre táncfesztivál és szakmai fórum. A programba illesztett szakmai kiértékelők, kerekasztalok nem csupán lehetőséget teremtenek betekinteni az együttesek tevékenységébe, hanem rálátást is biztosítanak a hazai táncművészet aktuális helyzetére, problémáira. A találkozó gazdag palettát tár a közönség elé, programjában az autentikus néptánc előadástól a kortárs balettig mutat átfogó képet a hivatásos táncegyüttesek jelenéről Erdélyben. 2009-2013 között és 2016 óta újra szervező partner a Romániai Magyar Néptánc Egyesület.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.