Întâlnirea Ansamblurilor Profesioniste Maghiare de Dans Popular din Ardeal

Întâlnirea Ansamblurilor Profesioniste Maghiare de Dans Popular din Ardeal (EHTET)  e evenimentul  cel mai important și de calitate a dansatorilor profesionali din Ardeal.Evenimentul este organizat în fiecare an de către unul din cele șase ansambluri profesioniste: Ansamblul Național Secuiesc Harghita, Ansam­blul de Dansuri „Trei Scaune”, Ansamblul Mureșul,  Ansamblul Nagyvárad, Ansamblul Udvarhely Néptáncmuhely și Ansamblul folcloric Bekecs Néptáncszínház.  

Pe durata celor patru zile a evenimentului publicul are posibilitatea de a familiariza/cunoaște activitatea artistică a celor  șase ansambluri, care se prezintă cu spectacole proprii la seara festivă.

Evenimentul este în același timp un festival de dans și un forum profesional. Prin discuțiile de evaluare și atelierele prezente în program, participanții au posibilitatea de a cunoațte activitatea, situația ansamblurilor dar și problemele lor actuale. Întâlnirea ansamblurilor profesioniste oferă o paletă largă pentru spectatori, având în program spectacole de dans popular autentic și de dans contemporan, arătând astfel o imagina amplă despre prezentul ansamblurilor profesioniste din Ardeal.

Între 2009 și 2013, urmat de o scurtă pauză până în 2016, Asociația de Dans Popular al Maghiarilor participă ca coorganizator la eveniment.

Share:
Facebook
Twitter
Email
Print

Evenimente

Abonați-vă la newsletter-ul nostru!

Dacă doriți să primiți mesaje legate de evenimentele și proiectele noastre, vă rugăm introduceți numele și adresa Dvs. de e-mail.  Datele Dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă informa despre evenimentele și proiectele noastre.