“Ekete-pekete” hagyományörökítő tanfolyam pedagógusoknak

Az „Ekete-pekete” hagyományörökítő tanfolyam pedagógusoknak 2008-ban indult a Romániai Magyar Néptánc Egyesület kezdeményezéseként. A tanfolyam célja az erdélyi hagyományismeret bővítése, a népi játék, néptánc tanításának módszertani feltárása, gyakorlati, módszertani ismeretek átadása, a korosztálynak megfelelő jártasságok, készségek kialakítása volt.  2008 és 2018 között, vándorrendezvény lévén, több erdélyi városban, évente egy, illetve két helyszínen került rá sor: így voltak képzések Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Udvarhelyen, Nagyváradon, Zilahon, Kolozsváron, Szovátán, Borospatakán és Válaszúton.

A több év következetes munkája révén kialakult szakmai program hatékonysága és hiánypotló jellege által, nagy vonzerővel bírt a pedagógusok körében. Ebből kifolyólag 2017-ben a Romániai Oktatási Minisztérium jóváhagyta a képzés akkreditálását.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.