“Ekete-pekete” hagyományörökítő tanfolyam pedagógusoknak

Az „Ekete-pekete” hagyományörökítő tanfolyam pedagógusoknak 2008-ban indult a Romániai Magyar Néptánc Egyesület kezdeményezéseként. A tanfolyam célja az erdélyi hagyományismeret bővítése, a népi játék, néptánc tanításának módszertani feltárása, gyakorlati, módszertani ismeretek átadása, a korosztálynak megfelelő jártasságok, készségek kialakítása volt.  2008 és 2018 között, vándorrendezvény lévén, több erdélyi városban, évente egy, illetve két helyszínen került rá sor: így voltak képzések Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Udvarhelyen, Nagyváradon, Zilahon, Kolozsváron, Szovátán, Borospatakán és Válaszúton.

A több év következetes munkája révén kialakult szakmai program hatékonysága és hiánypotló jellege által, nagy vonzerővel bírt a pedagógusok körében. Ebből kifolyólag 2017-ben a Romániai Oktatási Minisztérium jóváhagyta a képzés akkreditálását.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

  1. III. Erdélyi gyermek szólótáncverseny

    október 2 @ 15:00 - 20:00
  2. III. Maros Kamara Táncfesztivál

    október 3 @ 10:00 - október 4 @ 17:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.