A Romániai Magyar Néptánc Egyesület, a 2019-es tagsági közgyűlésen elhangzottak alapján jelenteti meg a XIII. Erdélyi Néptánc Antológia pályázati felhívását, nagy hangsúlyt fektetve az erdélyi műkedvelő néptáncegyüttesek közösségének építésére.

A pályáztatás célja az erdélyi műkedvelő néptáncegyüttesek egészséges szakmai fejlődésének támogatása, az együttesek szakmai szintjének feltérképezése, követése, útmutatás, de mindenekelőtt, az erdélyi műkedvelő néptáncegyüttesek közösségének építése, erősítése, a közös tevékenységek lehetőségének megteremtése, hosszú távon való biztosítása, melynek haszonélvezői elsősorban a magyar hagyományőrző gyerekek és az ifjúság.
A Romániai Magyar Néptánc Egyesület megnyitja a jelentkezést a 2019. szeptember 6-8. között megszervezésre kerülő XIII. Erdélyi Néptánc Antológiára. A három napos rendezvényre idén Sepsiszentgyörgyön (Kovászna megye) kerül sor, amelynek befogadó rendezvénye a Sepsiszentgyörgyi Őszi Vásár.
Várjuk minden olyan felnőtt és gyermek amatőr néptáncegyüttes jelentkezését, akik meg kívánnak mutatkozni az Erdélyi Néptánc Antológia Gálaműsorának színpadán. A jelentkező csomagot 2019. április 15-ig lehet beküldeni postán vagy elektronikusan a Romániai Magyar Néptánc Egyesület címére. Az előválogatás eredményhirdetésére 2019. május 17-én kerül sor.
Örömmel tudatjuk, hogy idén is, a Hagyományok Háza felajánlásával lehetőség nyílik arra, hogy az Antológiára beválogatott 10 együttes mindegyike egy 500 eurós jutalomban részesüljön, melyet vendégoktató vagy koreográfus meghívására költhet, illetve valamilyen fesztiválon való részvételhez használhat fel útiköltség térítésre.
A formanyomatványok igényelhetőek az [email protected] címen.
A jelentkezési csomagnak a következőket kell tartalmaznia:
nevezési űrlap FELNŐTT vagy GYERMEK együttesek számára
részvételi nyilatkozat
CD/DVD lemez, vagy elektronikusan továbbított file, amin megtalálható:
a koreográfia(ák) felvétele AVI, MP4 formátumban
a koreográfia(ák) zenei anyaga (ha a pályázó igényel zenekart)

A jelentkezés határideje: 2019. április 15. postára adás dátuma vagy az email ([email protected]) beérkezésének dátuma.
Postacím: Asociația de Dans Popular al Maghiarilor din România
Sfântu Gheorghe, 520055, str. Kós Károly 5/A, jud. Covasna, telefon: +40 730 667 032

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.