Tagok eseményei: Gázsa 60 Koncert, Kolozsvár

Gázsa 60

Papp István „Gázsa” a Gázsa zenekar és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekarvezető prímása, a kolozsvári táncházmozgalom egyik alapítója, az erdélyi Bodzafa és Kova együttesek zenésze 60 éves születésnapi koncertjén egyedülálló válogatást kapunk a gazdag népzenei életmű legjobbjaiból. A műsorban az erdélyi táncházmozgalom alapjait jelentő mezőségi és kalotaszegi zenék mellett ádámosi, szatmári, méhkeréki, szászcsávási és őrkői dallamok is felcsendülnek, jól bemutatva a kolozsvári származású prímás erdélyi és magyarországi pályafutásának legfontosabb állomásait. A nagyszabású koncert meghívott előadói között szerepel az erdélyi táncházmozgalom egyik alapító zenekara (Bodzafa), a magyarországi évek alatt szerzett zenészbarátok és kollégák (Gázsa zenekar, Magyar Nemzeti Táncegyüttes), és az erdélyi zenészgenerációk újabb tagjai is (Üsztürü, Heveder).

Közreműködnek:

Gázsa zenekar (Papp István Gázsa, Árendás Péter, Liber Róbert, Szabó Dániel)
Bodzafa (Papp István Gázsa, Kelemen László, Szalay Zoltán)
Györfi Erzsébet (Barozda)
Üsztürü (Major Levente, Moldován Horváth István, Szász József, Szász Lőrinc)
Heveder (Fazakas Levente, Molnár Szabolcs, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György)
Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai és zenekara (Papp István Gázsa, Takács Ádám, D. Tóth Sándor, Liber Róbert, Csávás Attila)
Demeter Erika
Székely Levente

Szervezők: Bogáncs-Zurboló Egyesület, Tranzit House

Megosztás:
Facebook
Twitter
Email
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.