Membrii

Asociația Bogáncs – Zurboló Egyesület

Cluj-Napoca

Bokréta Néptánc- és Citeraegyüttes

Timisoara

Asociatia de Tineret Boróka

Targu Mures

Asociația Boróka Egyesület

Odorheiu Secuiesc

Asociatia Culturala Eszterlánc

Timisoara

Ansamblul Național Secuiesc Harghita

Miercurea Ciuc

Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune”

Sfântu Gheorghe

Asociatia Kalotaszeg NTE

Huedin

Asociatia Kikerics

Sighisoara

Kikerics Néptáncegyüttes

Település

Asociatia Ansamblul Kökényes

Tarnaveni

Fundația Lajtha László

Sfântu Gheorghe​

Ansamblul Profesionist Nagyvárad

Oradea

Asociația Ördögtérgye

Cluj-Napoca

Ansamblul Százlábú

Sfântu Gheorghe

Fundatia Tiszta Forrás

Miercurea Ciuc

Fundația Culturală Téka

Gherla

Asociația Culturală Szarkaláb Kulturális Egyesület

Cluj-Napoca

Trupa de Dans Udvarhely Néptáncműhely

Odorheiu Secuiesc

Ansamblul Terbete

Zalău

Fundația Csillagocska

Oradea
Share:
Facebook
Twitter
Email
Print

Evenimente

Abonați-vă la newsletter-ul nostru!

Dacă doriți să primiți mesaje legate de evenimentele și proiectele noastre, vă rugăm introduceți numele și adresa Dvs. de e-mail.  Datele Dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă informa despre evenimentele și proiectele noastre.

Lajtha László Alapítvány

Sepsiszentgyörgy

A Lajtha László Alapítvány 1992-ben jött létre Sepsiszentgyörgyön, független és politikamentes intézményként, fő célkitűzése a hagyományos népzene- és néptáncmozgalom támogatása. Az évek során alkalomszerű programjai valamint két, éves rendszerességgel megrendezett nagy sikerű rendezvénye által sikerült a kitűzött céloknak megfelelően működnie. A Kommandói Cigányfolklór Tábor az évek során nemzetközi jelentőségű rendezvény lett a régióban, az utóbbi években minden alkalommal közel tíz nemzet képviselői vettek részt programjain. Az alapítvány másik kiemelkedő rendezvénye a sepsiszentgyörgyi Népzene- és Néptánctalálkozó, amely az erdélyi népi kultúra életben tartását, megőrzését és továbbadását tűzte ki célul. Az alapítvány szakmai tevékenységéhez tartozik továbbá a sepsiszentgyörgyi táncházmozgalom támogatása valamint a tehetséggondozás, melynek szellemében évente megrendezi a Székelyföldi Legényesversenyt. Mindezek mellett pedig pályázatai révén támogatja a Háromszék Táncegyüttes működését.

Elnök: Pétefi Csilla

Kontak személy:
Hodor Tünde, irodavezető
E-mail cím: [email protected]

Nagyvárad Táncegyüttes

Nagyvárad

A Nagyvárad Táncegyüttes 2002 februárjában alakult meg, a Nagyváradi Állami Filharmónia folklór szakának magyar tagozataként, ma már a nagyváradi Szigligeti Színház egyik társulataként működik. A műhelymunkát előtérbe helyezve, a magyar hagyományos tánc- és zenekultúrát feldolgozó alkotások mellett, az utóbbi időben bátran fordultak a kortárs táncművészet kiemelkedő alkotóihoz, hogy gyarapítsák tudásukat és lehetőségeiket. E két nyomvonal mentén haladva születnek előadásaik, úgy, hogy azok a kortárs színházi szellemnek megfelelően hordozzák üzeneteiket a ma emberének.   Színes előadáskínálatuk hamar felkelti az érdeklődést a közönség minden rétegében, ugyanakkor fesztivál és vendégjáték meghívásaival rangos figyelemre méltatja a szakma. 2015-ben az együttes létrehozta saját nemzetközi tánc- és összművészeti fesztiválját, az Infinite Dance Festivalt, amellyel a régió kultúrafogyasztóinak figyelmét kívánja a mai táncművészeti alkotások irányába terelni.

A táncegyüttes az előadások létrehozása mellett, egy átfogó mentori program lebonyolítását is magára vállalta a Bihar megyei amatőr néptáncegyüttesek mentorálását az „Iskola a színházban, Színház az iskolában” elnevezésű program keretében.

Képgaléria