Toldi Néptánccsoport (Kiscsoport)

Besorolás: gyerekek
Működési hely: Nagyszalonta, Zilahy Lajos Művelődési Ház
Megye: Bihar
Alapítás éve: 2005
Tagság: 20 fő
Átlag életkor: 5 év
Egyesületi tag: nem

Kapcsolat

Postacím: 415500 – Salonta, str. Iuliu Maniu nr. 10 (Casa de Cultură Zilahy Lajos); str. Emil Zola nr. 6 (Struber Éva), Jud. Bihor, România
Telefon: 0259 – 373104
Toldi Néptánccsoport (Kiscsoport)

“A nagyszalontai Toldi néptánccsoport a hagyományőrzés jegyében aktívan szerepet vállal a város mindennapjaiban, táncaikkal, tevékenységükkel ápolják a magyar kultúrát, fellépéseik során hírét viszik Nagyszalonta városának határon innen és túl. A néptáncoktatás 2005 októberében kezdődött meg Nagyszalontán Gombos András a szegedi néptáncegyüttes művészeti vezetőjének az irányításával. Az évek során egyre több gyermek csatlakozott a néptánccsoporthoz, így jelenleg csaknem 50 kisdiák gyakorolja hétről hétre a néptáncok lépéseit a kis– és nagy csoportban. 2009 szeptemberében Tőtős Hortenzia néptáncoktató vette át a nagyszalontai táncosok oktatását. A kiváló néptáncoktató kéthavonta érkezik Nagyszalontára, hogy új lépéseket tanítson a gyerekeknek, a heti foglalkozásokon pedig Struber Éva és Bagi Tünde óvónők gyakorolják a lépéseket a gyerekekkel. A Toldi néptánccsoport ügyes kis táncosai mára már több koreográfiát is elsajátítottak, ismernek dunántúli ugrós, dunántúli eszközös, rábaközi, kalocsai táncokat, jelenleg pedig egy délalföldi koreográfiát gyakorolnak. A nagyszalontai néptáncosok rendszeresen fellépnek kulturális rendezvényeken, városnapokon, szép sikerrel képviselik Nagyszalontát határon innen és túl.Működésünket anyagilag támogatja a Zilahy Lajos Művelődési Ház, a Pro Salonta alapitvány, a nagyszalontai Helyi Tanács, a Megyei Tanács valamint az ADA Bútorgyár.”

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.