Toldi Néptánccsoport (Felnőttek)

Besorolás: felnőtt
Működési hely: Nagyszalonta, Zilahy Lajos Művelődési Ház
Megye: Bihar
Alapítás éve: 2005
Tagság: 15 fő
Átlag életkor: 40 év
Egyesületi tag: nem

Kapcsolat

Postacím: 415500 – Salonta, str. Iuliu Maniu nr. 10 (Casa de Cultură Zilahy Lajos); str. Emil Zola nr. 6 (Struber Éva), Jud. Bihor, România
Telefon: 0259 – 373104
Toldi Néptánccsoport (Felnőttek)

„A nagyszalontai Toldi néptánccsoport a hagyományőrzés jegyében aktívan szerepet vállal a város mindennapjaiban, táncaikkal, tevékenységükkel ápolják a magyar kultúrát, fellépéseik során hírét viszik Nagyszalonta városának határon innen és túl. A néptáncoktatás 2005 októberében kezdődött meg Nagyszalontán Gombos András a szegedi néptáncegyüttes művészeti vezetőjének az irányításával. Az évek során egyre több gyermek csatlakozott a néptánccsoporthoz, így jelenleg csaknem 50 kisdiák gyakorolja hétről hétre a néptáncok lépéseit a kis– és nagy csoportban. 2009 szeptemberében Tőtős Hortenzia néptáncoktató vette át a nagyszalontai táncosok oktatását. A kiváló néptáncoktató kéthavonta érkezik Nagyszalontára, hogy új lépéseket tanítson a gyerekeknek, a heti foglalkozásokon pedig Struber Éva és Bagi Tünde óvónők gyakorolják a lépéseket a gyerekekkel. A Toldi néptánccsoport ügyes kis táncosai mára már több koreográfiát is elsajátítottak, ismernek dunántúli ugrós, dunántúli eszközös, rábaközi, kalocsai táncokat, jelenleg pedig egy délalföldi koreográfiát gyakorolnak. A nagyszalontai néptáncosok rendszeresen fellépnek kulturális rendezvényeken, városnapokon, szép sikerrel képviselik Nagyszalontát határon innen és túl.Működésünket anyagilag támogatja a Zilahy Lajos Művelődési Ház, a Pro Salonta alapitvány, a nagyszalontai Helyi Tanács, a Megyei Tanács valamint az ADA Bútorgyár.”

Megosztás:
Facebook
Twitter
Email
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.