Gyöngyösbokréta Néptánccsoport

Besorolás: ifjúsági
Működési hely: Szentgerice
Megye: Maros
Alapítás éve: 2011
Tagság: 37 fő
Átlag életkor: nem

Kapcsolat

Postacím: Galateni, Jud. Mures, România
Gyöngyösbokréta Néptánccsoport

2011. őszén, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, Szentgericén ismét megalakult egy fiatal nemzedékből álló tánccsoport, azzal a céllal, hogy továbbvigyék és megőrizzék szülőfalujuk hagyományait. A 37 tagból álló csoportnak Batizán Attila szentgericei református lelkész segített elindulni. A csoportot a Maros Művészegyüttes táncosa, Dósa Attila oktatja.
A tánccsoport a II. világháború előtti időkben, a ’30-​as, ’50-​es években működő csoporttól vette át a Gyöngyösbokréta nevet, ezzel is mutatva, milyen nagy tisztelettel fordulnak elődeik felé. A csoport megalakulását tánctalálkozóval ünnepelték, melyre 2012. május 5-​én került sor. Fellépett a backamadarasi Kincses néptánccsoport, a nyárádszentbenedeki Reménység két csoporttal, az erdőcsinádi Árvácska néptánccsoport, az erdőcsinádi Búzavirág és a marosvásárhelyi Fagyöngy citeraegyüttes valamint a házigazda, a szentgericei Gyöngyösbokréta néptánccsoport.

A Gyöngyösbokréta néptánccsoport az újonnan megalakult Sancta Gratia Egyesület keretében működik.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.