Gyöngyösbokréta Néptánccsoport

Besorolás: ifjúsági
Működési hely: Szentgerice
Megye: Maros
Alapítás éve: 2011
Tagság: 37 fő
Átlag életkor: nem

Kapcsolat

Postacím: Galateni, Jud. Mures, România
Gyöngyösbokréta Néptánccsoport

2011. őszén, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, Szentgericén ismét megalakult egy fiatal nemzedékből álló tánccsoport, azzal a céllal, hogy továbbvigyék és megőrizzék szülőfalujuk hagyományait. A 37 tagból álló csoportnak Batizán Attila szentgericei református lelkész segített elindulni. A csoportot a Maros Művészegyüttes táncosa, Dósa Attila oktatja.
A tánccsoport a II. világháború előtti időkben, a ’30-​as, ’50-​es években működő csoporttól vette át a Gyöngyösbokréta nevet, ezzel is mutatva, milyen nagy tisztelettel fordulnak elődeik felé. A csoport megalakulását tánctalálkozóval ünnepelték, melyre 2012. május 5-​én került sor. Fellépett a backamadarasi Kincses néptánccsoport, a nyárádszentbenedeki Reménység két csoporttal, az erdőcsinádi Árvácska néptánccsoport, az erdőcsinádi Búzavirág és a marosvásárhelyi Fagyöngy citeraegyüttes valamint a házigazda, a szentgericei Gyöngyösbokréta néptánccsoport.

A Gyöngyösbokréta néptánccsoport az újonnan megalakult Sancta Gratia Egyesület keretében működik.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

  1. III. Erdélyi gyermek szólótáncverseny

    október 2 @ 15:00 - 20:00
  2. III. Maros Kamara Táncfesztivál

    október 3 @ 10:00 - október 4 @ 17:00

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.