Fergettyű Néptánccsoport

Besorolás: ifjúsági
Működési hely: Kézdivásárhely
Megye: Kovászna
Alapítás éve: 2004
Tagság: 20 fő
Átlag életkor: 17 év
Egyesületi tag: nem

Kapcsolat

Postacím: 525400 – Tirgu Secuiesc, Str. Scolii nr. 11 (Grup Scolar Apor Péter), Jud. Covasna, România
Telefon: 0267 – 361332
Fergettyű Néptánccsoport

Az Apor Péter tánccsoport 2004 -​től működik lelkes fiatalok részvételével. Dezső Vencel igazgató szorgalmazta a tánccsoport létrehozását és működtetését, hisz számára nem idegen ez a tevékenység. A néptánc kedvelő fiatalok a tanév során heti két alkalommal “gyakorolnak” Rádu József táncmester irányításával. Alapgondolatunk a néphagyományok, a néptánc megismertetése, megszerettetése, hisz csak erős “gyökerekkel” öntudattal és hovatartozás tudattal rendelkező fiatalok képesek a társadalomba való beilleszkedésre, arra, hogy az EU színes világában saját kultúrájukat képviselve találják meg helyüket, lehetőségeiket. A diákok táncaikat bemutatják az iskolai rendezvények keretén belül, városnapok alkalmával, és más helyeken is.
Tánccsoportunkat a Helyi Tanács, valamint az Apor Péter Alapítvány finanszírozza egyenlő arányban. A Helyi Tanács anyagi támogatásával tudtuk bővíteni a székelyruha állományunkat hét teljes női és férfi viselettel. Fellépések alkalmával az utazás költségeit valamint a zenekar bérét az Alapítvány vállalja magára.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.