Fergettyű Néptánccsoport

Besorolás: ifjúsági
Működési hely: Kézdivásárhely
Megye: Kovászna
Alapítás éve: 2004
Tagság: 20 fő
Átlag életkor: 17 év
Egyesületi tag: nem

Kapcsolat

Postacím: 525400 – Tirgu Secuiesc, Str. Scolii nr. 11 (Grup Scolar Apor Péter), Jud. Covasna, România
Telefon: 0267 – 361332
Fergettyű Néptánccsoport

Az Apor Péter tánccsoport 2004 -​től működik lelkes fiatalok részvételével. Dezső Vencel igazgató szorgalmazta a tánccsoport létrehozását és működtetését, hisz számára nem idegen ez a tevékenység. A néptánc kedvelő fiatalok a tanév során heti két alkalommal “gyakorolnak” Rádu József táncmester irányításával. Alapgondolatunk a néphagyományok, a néptánc megismertetése, megszerettetése, hisz csak erős “gyökerekkel” öntudattal és hovatartozás tudattal rendelkező fiatalok képesek a társadalomba való beilleszkedésre, arra, hogy az EU színes világában saját kultúrájukat képviselve találják meg helyüket, lehetőségeiket. A diákok táncaikat bemutatják az iskolai rendezvények keretén belül, városnapok alkalmával, és más helyeken is.
Tánccsoportunkat a Helyi Tanács, valamint az Apor Péter Alapítvány finanszírozza egyenlő arányban. A Helyi Tanács anyagi támogatásával tudtuk bővíteni a székelyruha állományunkat hét teljes női és férfi viselettel. Fellépések alkalmával az utazás költségeit valamint a zenekar bérét az Alapítvány vállalja magára.

Megosztás:
Facebook
Twitter
Email
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.