Csigeresek Hagyományőrző Néptáncegyüttes

Besorolás: hagyományörző
Működési hely: Szilágysámson
Megye: Szilágy
Alapítás éve: 2009
Tagság: 25 fő
Átlag életkor: 15 év
Egyesületi tag: igen

Kapcsolat

Postacím: 457325 – Samsud, Szilágysámson, Nagy Utca 165, Jud. Salaj, România
Csigeresek Hagyományőrző Néptáncegyüttes

Az együttes megalakulását 2009 Húsvétjától számolja, ugyanis ekkor volt az első előadásunk a szilágysámsoni kúltúrotthonban. Az együttes tagjai közt óvodástól egyetemistáig mindenféle korosztály megtalálható. Körülbelül 25 állandó tagunk van, utánpótlásunk nincs. A csoport vezetője Bálint Szilárd. Eddig leginkább a szilágysági táncanyaggal foglalkoztunk, ezenbelül tövisháti és krasznamenti páros táncokkal, verbunkkal és legényessel, valamint népi gyermekjátékokkal nemcsak a szilágyságból. Ezenkívül belsőmezőségi táncokat, pontosabban palatkai táncokat tanultunk a közelmultban.
Az együttescéljai közé tartozik a táncok és énekek hű formában való megtanulása és előadása de fontossnak tartjuk főleg falunkban a népi hagyományaink és értékeink ujjáélesztését és a mindennapi életvitelbe való visszaültetését. Eddig ilyen téren a legnygyobb ilyen célu megmozdulásunk az említett farsangi mulatság volt és nagy örömmel tapasztaltuk az idősebbek, és nem csak, arcán ülő mosolyt és jókedvet. Ezt szeretnénk továbbra is folytatni, vagyis tanulni elődeinktől mindazt ami szép és érték, azt megélni és majdan továbbadni utódainknak.

A különböző rendezvényeink szervezéshez szükséges pénzt támogatásból, főleg a polgármesteri hivatal támogatásából hajtottuk végre a táncosok és azok szüleik és nagyszüleik segítségével.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.