Árvalányhaj Néptánccsoport

Besorolás: felnőtt
Működési hely: Mezőmadaras
Megye: Maros
Alapítás éve: 2010
Tagság: 28 fő
Átlag életkor: nem

Kapcsolat

Postacím: Madaras, Jud. Mures, România
Árvalányhaj Néptánccsoport

Régi képek tanusítják, hogy Mezőmadarason az 1970 -​es években már működött néptánccsoport. Nagy Károly tanító és felesége vezette, a 10 pár fiatal, 6 pár idős táncosból és a 20 tagú kórusból álló csoport, a falu számára egy mozigépet nyert egy versenyen.
A 2005 — 2006 között működött tánccsoportot Varó Huba tanította. A jelenlegi néptánccsoport 2010 -​ben alakult. 2010 nyarán a falu gyerekei és fiataljai számára az EMKE Maros Megyei szervezete és a Pro Ruris egyesület néptánctábort szervezett. E tábor résztvevőiből alakult a néptánccsoport, amely 2011 -​ben felvette az Árvalányhaj Néptánccsoport nevet.

Az együttes 2 csoporttal működik. Az ifjúsági csoport 14 párral dolgozik, az utánpótlás csoportban 20 gyerek táncol.

Felléptek falujuk hírnevét öregbítve az erdőcsinádi és marosfelfalusi Gyöngykoszorú Néptánctalálkozókon, a backamadarasi és a mezőmadarasi Madarasok találkozóján, a mezőmadarasi falunapokon valamint a marosvásárhelyi Gyöngykoszorúk Gyöngye Néptánctalálkozókon valamint Magyarországon, Sopronban a Szent Iván Folkfest és Győrújbaráton a Nemzetközi Néptáncfesztiválokon.

Megszervezték a Székely Mezőségi Néptánctábort 2011 -​ben és 2012 -​ben farsangi és szüreti bállal kedveskedtek a falubelieknek, amit terveik szerint hagyományosan és rendszeresen, ezután is meg fognak tartani.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Közelgő események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne értesülni eseményeinkről és aktuális projektjeinkről, küldje el nevét és e-mail címét! Adatait kizárólag arra használjuk fel, hogy eseményeinkről és projektjeinkről tájékoztassuk Önt.