Roots in our moves

Scopul inițial al proiectului Roots inour Moves este căutarea și prelucrarea colecțiilor și înregistrărilor de muzică populară, dans popular aflate în colecții private și încă nepublicate. Materialele colectate și prelucrate au fost publicate pe internet,asigurând accesul publicului larg, pe o platformă în trei limbi, respectiv maghiară, română și engleză În acest centru de documentare și arhivare pot fi accesate înregistrări cu o durată totală peste 200 de ore. Pentru a ușura accesul la materiale căutarea a fost optimizată și au fost făcute fișe separate pentru dansuri, muzică, colecție și persoanele prezente pe înregistrări.

Pe lângă materialele publicate pe site a fost înființat centrul de documentare și arhivare al Asociației de Dans Popular al Maghiarilor din România, care cuprinde și poze. Ele pot fi accesate în biroul asociației.

  • A avut loc publicarea unei colecții DVD, cuprinzând 30 de discuri, care a fost pusă la dispoziția mai multor entități culturale.
  • Proiectul și rezultatele obținute au fost prezentate de către membrii echipei de implementare împpreună cu colaboratori în cadrul celei 5 întâlniri cu publicul, unde a fost prezentat proiectul îndetaliat și a fost explicată și folosirea bazei de date online.

Proiectul a fost finanțat  printr-un Grant acordat de IslandaLiechtenstein ți Norvegia ca parte a programului Conservarea și Revitalizarea Patrimoniului Cultural și Natural.

Share:
Facebook
Twitter
Email
Print

Evenimente

Roots in our moves

Abonați-vă la newsletter-ul nostru!

Dacă doriți să primiți mesaje legate de evenimentele și proiectele noastre, vă rugăm introduceți numele și adresa Dvs. de e-mail.  Datele Dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă informa despre evenimentele și proiectele noastre.